cb042d346ef9a1104e16e467c9d44a51170800

EPILACIJA

Epilacija je metoda, koja primenom jednosmerne i visokofrekventne struje dovodi do uništenja korena neželjenih dlačica, a izuzetno je važno da je sprovodi kvalifikovana osoba.
Ono što naročito želimo da Vam naglasimo,je mogućnost obavljanja tretmana uz lokalnu anesteziju,koju daje lekar,a koja ne menja cenu samog tretmana.

 Kako se sprovodi Epilacija?

Sterilna igla koja je tanka kao i sama dlačica,plasira se u koren neželjene dlake, a onda se tzv. blend-efektom koagulišu ćelije koje proizvode dlaku. Igla koja se koristi ne oštećuje okolno tkivo. Uklanjanje neželjenih dlačica je trajno.

Mogu se ukloniti dlačice sa lica, linije kose, vrata, ruku, nogu, između grudi, sa trbuha, prepona, a kod muškaraca i dlačice iz ušiju i sa jagodica.
Nikako se ne smeju uklanjati dlačice sa mladeža i iz nozdrva.
Da bi smo uspeli trajno da uništimo dlačice a da ne oštetimo kožu, potrebno je više puta ponoviti epilaciju iste regije.
Dlačice koje smo uklonili u prvom ciklusu, za 20-30 dana se oporavljaju i ponovo izrastaju.Ali su sada istanjene. Ponavljanjem drugog ciklusa dlačice će ponovo izrasti nakon 20-30 dana. Ali sada su one još tanje i proređene. Posle svakog tretmana broj i gustina dlačica se smanjuju.

Za 6-7 meseci u proseku(odnosno 6-7 tretiranja) dlačice će definitivno nestati i nikada se više neće pojaviti na tretiranoj regiji(osim ukoliko ne dođe do hormonskog disbalansa).U toku ovog perioda,ne smete da čupate dlake sa tretirane regije,jer svako čupkanje(bilo pincetom,bilo voskom) povećava broj tretmana epilacije.
Ovo ne treba da vas brine,jer čim se dlačica pojavi,epilaciju je moguće uraditi,tako da ste oslobođeni neprijatnost zbog prisustva dlačica na Vašem licu ili telu.
Postoje slučajevi kada se proces trajnog uklanjanja može produžiti i povećati broj tretmana.Najčešće kod:
jakog hormonskog poremećaja,
zahvaćene velike površine,
velike gustine dlačica,
izrazito jakih dlačica na nekim zonama (nausnice, obrve....)
Iritacija na koži, u vidu crvenila, neposredno posle epilacije je privremena i nestaju ubrzo po završetku tretmana.